Brunkål på GI-vis

1h 30 min
Brunkål på GI-vis
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
1h 30 min

Du behöver

  • 1 st vitkålshuvud
  • 2 msk smör
  • sötningsmedel motsvarande 1 msk sirap
  • 1 msk Ättiksprit
  • 3 dl buljong
  • salt
  • malen vitpeppar

Gör så här

  1. Ansa och skölj kålen, dela huvudet i fyra klyftor och skär bort stocken. Skär kålen i grova strimlor.
  2. Smält matfettet i en järngryta eller annan tjockbottnad gryta. Fräs kålen och häll på sötningsmedlet.
  3. Tillsätt ättika och buljong och låt allt småkoka under lock tills kålen är mör och brun, 1–1.5 timme. Rör i grytan då och då så att kålen inte bränns vid.
  4. Spä om det behövs med lite buljong. Krydda med salt och vitpeppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept