Inlagd sill á la GI

8h 15 min
Inlagd sill á la GI
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Klassisk sillvariant på GI-vis.

19 mars 2010
Visa mer
8h 15 min

Du behöver

  • 10 st urvattnade, avsköljda sillfiléer

Lag:

  • 3 dl sötningsmedel
  • 3 dl vatten
  • 1,5 dl ättika
  • 5 st kryddpepparkorn
  • 5 st vitpepparkorn
  • 2 st lagerblad

Till dekoration:

  • dill eller rödlök

Gör så här

  1. Dag 1: Koka sockerersättning, vatten och ättika i 3 minuter. Låt lagen svalna och ställ den kallt till nästa dag.
  2. Dag 2. Lägg ner de väl avrunna och urvattnade sillfiléerna. Låt ligga i lagen i 3 dagar.
  3. Dekorera sillen med dill eller rödlök före servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept