Hummus

Hummus är ett perfekt tillbehör till maten och väldigt gott blir det när man gör den själv.

23 maj 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 6 dl kokta kikärter
  • 0,5 dl sesampasta (tahini)
  • 3 msk pressad citronsaft
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk malen spiskummin

Gör så här

  1. Blötlägg kikärterna i dubbel mängd vatten över natten. Koka upp alltsammans i en stor kastrull. Häll av vattnet och häll på nytt. Koka upp igen och låt sjuda under lock i 40-50 minuter tills kikärterna är mjuka. Spara lite av kokvattnet att späda med när du häller vattnet av kikärterna.
  2. Mixa kikärter, tahini, pressad citronsaft, salt och spiskummin till ett mjukt mos. Späd eventuellt med lite av kokvattnet om du vill ha mjukare konsistens.
  3. Hummus kan sparas en vecka i kylen. Den går även utmärkt att frysa in.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept