Salvador Dalis tusenåriga ägg med dillmajonnäs

Salvador Dalis tusenåriga ägg med dillmajonnäs
Foto: Lena Holmsäter

De här äggen kokas i en kryddig lag och ska sedan stå över natten för att ta smak.

17 mars 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 8 st hårdkokta ägg

Koklag:

  • 1 st gul lök, finhackad
  • 1 st fänkål, strimlad
  • 2 st vitlöksklyftor, krossade
  • 1 st röd chili, skivad
  • 4 msk äppelcidervinäger
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl vatten
  • 10 kvistar färsk timjan
  • 1 msk salt

Dillmajonnäs:

  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk finhackad dill

Gör så här

  1. Blanda samman vatten och olivolja. Lägg i lök, fänkål, vitlök, chili, timjan och salt. Koka upp och låt sjuda i 10 minuter.
  2. Låt svalna och kyl lagen.
  3. Skala äggen och lägg dem i den kalla lagen. Låt stå svalt över natten.
  4. Blanda samman majonnäs och dill. Ställ svalt till servering.
  5. Skär äggen i halvor och spritsa på majonnäsen före servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept