Gubbröra på finncrisp

Finncrisp som toppas med en gubbröra med ägg och ansjovis.

Tips:
För extra lyx, toppa med en liten sked löjrom.

21 maj 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 st hårdkokta ägg
  • 8 st ansjovisfiléer
  • 1 st liten gul lök
  • 1 msk finskuren gräslök
  • 1 msk finklippt dill
  • 1 st äggula
  • 1 tsk dinjonsenap
  • 1 krm malen vitpeppar
  • 4 skivor finncrisp

Till dekoration:

  • skivad röd eller gul lök

Gör så här

  1. Skala och hacka löken fint. Klipp dillen coh skär gräslöken smått. Hacka äggen. Skär ansjovisen i mindre bitar. Blanda samman alla ingredienser i en bunke och vänd försiktigt ned en rå äggula. Krydda med peppar och senap.
  2. Lägg finncrispskivorna på fyra assietter och fördela gubbröran ovanpå. Dekorera med skivad lök.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept