Brownies

En lite nyttigare variant av brownie.

Tips:
Visst är det bekvämt att använda mixerstav (det är ju en amerikansk kaka) men det går lika bra att röra smöret med en gaffel och vispa smeten med en vanlig visp.

17 december 2008
30

Du behöver

  • 120 g smör+ till formen
  • 2 ägg
  • 3 msk kakao
  • 2 msk vatten
  • 2 tsk chokladessens
  • 2 msk sojamjöl
  • 5 msk sockerersättning
  • 80 g grovt hackade valnötter

Du behöver också:

  • en rektangulär kakform som rymmer 1 ½ liter

Gör så här

  1. Ta fram smöret i god tid så att det hinner anta rumstemperatur. Värm ugnen till 175° och smörj formen. Rör smöret mjukt med en mixerstav. Tillsätt äggen, ett i taget, och mixa kraftigt.
  2. Rör i kakao, vatten och chokladessensen. Rör i sojamjölet och sockerersättningen. Blanda väl och vänd till sist ner valnötterna.
  3. Häll smeten i den smorda formen och jämna till ytan. Grädda i 15 minuter, men känn efter med sticka så att det inte blir torrt. Ta ut formen ut ugnen och låt kakan svalna en kort stund innan den skärs i bitar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept