Saffranskryddad quornfilé på spett

4

Du behöver

  • 600 g quornfilé
  • 0,5 st gul lök
  • 0,75 dl pressad citronsaft
  • 1 tsk salt
  • 2 msk smält smör
  • 2 tsk vatten

Kall gurksås:

  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 0,25 st slanggurka
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 tsk torkad mynta
  • salt och malen vitpeppar
  • 0,5 st rödlök

Till servering:

  • 2 dl kokt parboiled ris per person

Du behöver också:

  • 8 st träspett

Gör så här

  1. Vänd ner quornbitarna och blanda väl. Låt det stå 4 timmar i kylskåpet. Vänd bitarna då och då. Värm ugnen till 275° och grill. Skala och riv den gula löken. Blanda den med citronsaften och saltet. Ta upp quornbitarna ur lökröran och trä upp dem tätt på spetten. Spara lökröran.
  2. Lös saffranet i 1 msk vatten. Koka upp vattnet till riset och rör ner hälften av saffransblandningen. Koka riset enligt anvisningen på paketet. Skär gurkan i stavar. Skala vitlöksklyftan. Blanda yoghurt, gurka, mynta, salt och peppar. Pressa ner vitlöken. Ställ svalt till servering. Skär rödlöken i ringar att dekorera med före severing.
  3. Rör ner det resten av saffranet och det smälta smöret i lökröran och fördela det väl runt om kycklingbitarna. Halstra eller grilla spetten i ugnen i 10-15 minuter. Vänd spetten då och då. Ös med den resterande lökröran. Servera spetten genast med ris och gurksås.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept