Smal gubbröra på finncrisp

Smal gubbröra på finncrisp
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Den klassiska gubbröran i smalare version. Serverat på finncrisp.

Tips: För extra lyx, toppa med en liten sked löjrom.

8 november 2011
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 st hårdkokta ägg
  • 8 st ansjovisfiléer
  • 1 st liten gul lök
  • 1 msk finskuren gräslök
  • 1 msk finklippt dill
  • 1 st äggula
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 krm malen vitpeppar
  • 4 skivor finncrisp

Till dekoration:

  • skivad röd eller gul lök

Gör så här

  1. Skala och hacka löken fint.
  2. Klipp dillen och skär gräslöken smått.
  3. Hacka äggen.
  4. Skär ansjovisen i mindre bitar.
  5. Blanda samman alla ingredienser i en bunke och vänd försiktigt ned en rå äggula. Krydda med peppar och senap.
  6. Lägg finncrispskivorna på fyra assietter och fördela gubbröran ovanpå.
  7. Dekorera med skivad lök.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept