Salade Parisienne

10 min
4

Från Paris kommer receptet till den här klassiska franska salladen. Ibland innehåller den även färska champinjoner. Servera den som lunch- eller kvällsrätt.

19 maj 2008
Visa mer
10 min
4

Du behöver

  • 200 g kokt skinka i skivor
  • 200 g emmentaler i skivor
  • 2 dl strimlad isbergssallad
  • 10 blad grönsallad
  • 2 st hårdkokta ägg
  • 1 st tomat

Dressing:

  • 0,5 dl olivolja
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • salt
  • vitpeppar
  • 2 tsk finhackad persilja

Gör så här

  1. Skölj salladen och låt rinna av. Strimla isbergssalladen.
  2. Lägg salladsbladen i bottnen på en djup tallrik och placera den strimlade salladen ovanpå.
  3. Skär skinkan och osten i frimärksstora bitar.
  4. Skala och skär ägget i klyftor.
  5. Skölj och skär tomaten i klyftor.
  6. Lägg skinka, ost, ägg och tomat ovanpå salladen.
  7. Hacka persiljan till dressingen.
  8. Blanda samman olja, vinäger, salt, peppar och senap.
  9. Rör ner persiljan.
  10. Droppa dressingen över salladen före servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept