Dinkelbröd

Dinkelmjöl är protein- och mineralrikt och är lika lätt att baka som med vanligt vetemjöl. Långjäsning i kylskåp ger ett saftigt, aromrikt bröd.

22 december 2008
Visa mer

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 1 liter vatten
  • 1 liter siktat dinkelmjöl
  • 1 liter rågmjöl
  • 3 tsk hel kummin
  • sesamfrön och flingsalt till utbakningen

Gör så här

  1. Blanda degen, tillsätt mjölet allteftersom till knådbar konsistens. Låt jäsa 30 minuter.
  2. Kavla ut tunna kakor på bakplåtspapper, strö över sesamfrön och flingsalt, som kavlas ner lätt. Jäs i 20 minuter. Värm ugnen till 200°.
  3. Grädda kakorna 10- 15 minuter och låt svalna på galler.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept