GI-pepparkakor

8h 20 min
40
GI-pepparkakor
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Jul

Söta och kryddiga pepparkakor som är helt utan socker. Njutning utan dåligt samvete med andra ord!

8 december 2009
Visa mer
8h 20 min
40

Du behöver

  • 800 g siktat dinkelmjöl
  • sötningsmedel motsvarande 3 dl socker (läs på förpackningen)
  • 3 tsk bikarbonat
  • 1 msk malda nejlikor
  • 1 msk malen ingefära
  • 1 msk malen kanel
  • 3 dl rapsolja
  • 1,5 dl vatten

Gör så här

  1. Blanda samman mjöl, sötningsmedel, bikarbonat, nejlika, ingefära och kanel.
  2. Rör ner oljan och vattnet och forma en deg (eventuellt måste ytterligare lite vatten tillsättas). Observera att degen ska vara ganska hård och fast.
  3. Låt degen vila i kylskåp över natten eller 8 timmar.
  4. Värm ugnen till 175°. Kavla ut degen och ta ut figurer med kakmått. Ta ut kakorna direkt på bakplåtspapper och dra över papperet till plåten, eller flytta över kakorna med hjälp av en stekspade till smord plåt.
  5. Grädda kakorna i 5-7 minuter eller tills de är bruna. Förvara i kakburk med lock.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept