Hallon- och Chokladmousse

Hallon- och Chokladmousse
Foto: GI Viktkoll

Du behöver

  • 2 dl hallon (går bra med frysta)
  • 1 msk råsocker
  • 200 g mörk choklad 70%
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 st äggulor
  • eventuellt en skvätt rom

Gör så här

  1. Mosa hallonen med en gaffel. Spar några fina hallon till garnering Blanda med råsocker.
  2. Bryt chokladen i en skål och smält den i vattenbad.
  3. Vispa grädden hårt och blanda i de mosade hallonen. Rör ned en äggula i taget i den smälta chokladen. Rör ner hallongrädden i chokladsmeten. Klicka moussen i fyra koppar eller glas. Häll i rom, om det önskas.
  4. Låt stå en timme i kylskåp innan servering. Garnera med hallon.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept