Quinoaburgare

35 min
4

GI-korrekt nötfärsburgare som också innehåller proteinrik och näringsriktig quinoa.

19 maj 2008
Visa mer
35 min
4

Du behöver

  • 600 g nötfärs
  • 1 st ägg
  • 2 dl kall, kokt quinoa
  • 0,5 tsk salt
  • malen svart- och vitpeppar
  • olja till grillning eller stekning
  • 8 st stora sallatsblad
  • 2 st mogna tomater
  • 2 st inlagda gurkor
  • 4 tsk dijonsenap
  • 4 msk tomatpuré (eller tacosås)
  • 2 st gula lökar

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Hetta upp en stekpanna med rapsolja och fräs hälften av löken. Lägg sedan upp den i en skål. Lägg upp resterande lök i en annan skål.
  2. Skär tomaterna och gurkan i skivor. Lägg upp grönsakerna i skålar. Lägg även upp senap och tomatpuré (tacosås) i skålar.
  3. Rör ner quinoan, salt och ägg i färsen. Forma hamburgare i valfri storlek. Pensla dem med lite olja och krydda med pepparsorterna. Hetta upp en stekpanna och stek hamburgarna några minuter på varje sida. De kan också grillas i stekpanna eller över glödbädd.
  4. Servera quinoaburgaren i stora sallatsblad. Låt var och en servera sig av tillbehören.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept