Halloumisallad med rostad paprika

Sallad är krispigt och gott. Här med halloumiost och rostad paprika.

20 maj 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 3 st förpackningar halloumi
  • 2 st gula paprikor
  • 2 st röda paprikor
  • 2 tsk olivolja
  • 200 g rucolablad
  • 1 kruka grönsallatsblad
  • 1 burk svarta kalamataoliver
  • 2 msk solroskärnor

Dressing:

  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk balsamvinäger
  • salt och malen svartpeppar

Gör så här

  1. Värm ugnen till 250°.
  2. Dela paprikorna i fyra delar och ta bort kärnhusen. Lägg paprikabitarna på en plåt och rosta dem i övre delen av ugnen i 15 minuter.
  3. Ta ut paprikan när skinnet blivit bränt. Dra av skinnet och strimla fruktköttet.
  4. Skölj rucola och salladsblad och låt dem rinna av noga.
  5. Låt oliverna rinna av.
  6. Blanda samman olivolja, vinäger, salt och peppar till dressingen.
  7. Skär halloumin i ½ cm tjocka skivor.
  8. Pensla halloumin med olivolja och grilla den 2 minuter per sida eller stek i stekpanna.
  9. Fördela salladsblad och rucola på assietter eller ett serveringsfat.
  10. Häll på dressingen, lägg på paprikastrimlorna och halloumiskivorna.
  11. Strö över svarta oliver och solroskärnor.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept