Ugnsbakad quornfärs på zucchinibädd

4

Du behöver

  • 400 g zucchini
  • 1 gul lök
  • 2 selleristjälkar

Färsröra:

  • 600 g quornfärs
  • 0,5 dl neutral olja
  • 400 g krossade tomater
  • 1 msk malen chilipeppar
  • 1 msk chilipulver
  • 1 tsk salt
  • 2 krm malen vitpeppar
  • 2 krm malen svartpeppar
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 1 lagerblad
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl köttbuljong
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd spansk peppar

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225°. Skär zucchinin i ½ cm tjocka skivor. Skala och hacka löken. Ansa, skölj och skiva sellerin. Hetta upp oljan och stek zucchiniskivorna i omgångar. Lägg över i en smord ugnssäker form. Fräs löken och sellerin och lägg ovanpå.
  2. Häll de krossade tomaterna i en gryta. Lägg i färsen, klicka i tomatpurén och rör om. Ställ på plattan och sätt på högsta värme. Tillsätt salt, peppar, chilipeppar, chilipulver, spiskummin och lagerblad. Häll i köttbuljongen och vänta tills alltsammans kokar upp. Sänk värmen och rör om. Låt sjuda på svag värme i 10 minuter.
  3. Dela chilin på längden, skrapa bort kärnorna och hacka fruktköttet. Kontrollera kryddningen på färsenn och tillsätt eventuellt mer salt och peppar. Pressa i vitlöksklyftorna och rör ner chilin. Häll färsen över zucchinin i formen och gratinera rätten i 20 minuter eller tills den är genomvarm.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept