Quorn á la King

45 min
4

Härligt GI-recept på gräddig quorn med råris och kokt broccoli.

19 maj 2008
Visa mer
45 min
4

Du behöver

  • 600 g quornbitar
  • 1 st gul lök
  • 0,5 st röd paprika
  • 0,5 st grön paprika
  • 250 g champinjoner
  • 1 dl grönsaksbuljong
  • 2 dl grädde
  • 2 msk smör
  • salt
  • malen vitpeppar
  • 2 dl kokt råris per person
  • 500 g broccoli

Gör så här

  1. Koka råriset enligt anvisning på paketet. Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten och koka broccolin mjuk.
  2. Skala och finhacka löken och hacka paprikan. Skär champinjonerna i mindre bitar. Lägg svampen i kall panna utan smör och sätt på värmen. Låt vattnet koka bort, tillsätt lite smör och bryn svampen.
  3. Ta upp svampen och fräs sedan lök och paprika var för sig.
  4. Lägg tärnad quorn, lök, paprika och champinjoner i en kastrull. Slå på buljong och grädde. Låt koka upp, sänk värmen och låt sjuda tills såsen tjocknat något. Krydda med salt och peppar. Servera med ris och broccoli.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept