Sommartorsk

En somrig rätt med smaskig fisk i huvudrollen. Torsk är nyttigt och gott!

21 maj 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g torskfilé
  • 500 g färsk spenat
  • 150 g skärbönor
  • 4 st sparrisstjälkar
  • 0,33 st zucchini
  • 2 st knipplökar
  • 20 st pyttesmå, hela färskpotatisar
  • 1 st morot
  • 4 st färska champinjoner
  • 2 tsk smör

Senapssås:

  • 2 dl räkbuljong
  • 25 g smör
  • 2 tsk dinjonsenap
  • 2 msk finklippt dill
  • malen vitpeppar

Gör så här

  1. Låt torskfilén tina helt, om du använder djupfryst fisk. Dela fiskfiléerna i portionsbitar. Skölj och ansa spenaten och skär bort grova bladnerver. Fördela spenatbladen i fyra djupa tallrikar. Skölj skärbönorna och skär dem i mindre bitar. Skär bort den nedersta delen på sparrsistjälkarna och skär dem i mindre bitar. Skär champinjonerna i mindre bitar och zucchinin i halvmånar. Ansa knipplöken och skär i mindre bitar. Borsta potatisarna noga. Ansa och skala moroten och skär den snett i mindre bitar.
  2. Koka upp vatten i en kastrull och koka potatisar och morotsbitar tillsammans. De har längst koktid. Koka upp vatten med lite salt i en annan kastrull och sjud bönor, sparris, zucchini och lök mjuka. Låt rinna av i durkslag och håll grönsakerna varma. Lägg champinjonerna i kall panna och låt vattnet puttra bort. Lägg i smör och fräs svampen. Ta upp och håll varm. När morotsbitar och potatis är mjuka, slå av kokvattnet och håll varmt.
  3. Koka upp räkbuljongen och sjud fiskfiléerna på medelvärme tills den är vit rakt igenom. Den ska ha en innertemperatur på 60°. Ta upp fisken och håll den varm. Sila räkbuljongen och smält smöret i den. Rör ner dillen och krydda med vitpeppar. Lägg grönsaker, morot och potatis ovanpå spenatbladen. Lägg fisken ovanpå grönsakerna, lägg på champinjonerna och skeda över senapssåsen. Servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept