Pocherad fiskfilé med rosépeppar

25 min
4

Till den här rätten kan man använda all sorts fast, vit fiskfilé, som torsk, sej eller gös. Används djupfryst fisk ska den tinas så mycket att den är lätt att skära.

19 maj 2008
Visa mer
25 min
4

Du behöver

  • 600 g torskfilé
  • salt
  • 1 krm malen vitpeppar
  • 2 tsk rosépeppar
  • 1 st lagerblad
  • 5 dl räk- eller fiskbuljong
  • 1 dl crème fraiche eller turkisk yoghurt
  • 1 st gul lök
  • 400 g färsk spenat
  • 2 msk smör
  • 1 krm riven muskotnöt

Gör så här

  1. Skär fisken i portionsbitar.
  2. Lägg fisken i en kastrull och slå över buljong så att det precis täcker fisken.
  3. Lägg i lagerbladet och 1 tesked rosépeppar.
  4. Koka upp, sänk värmen och sjud fisken tills den är vit rakt igenom eller har en innertemperatur på 70 grader. Ta upp fisken med hålslev och håll den varm.
  5. Sila räk- eller fiskbuljongen, koka upp den och rör ner crème fraiche eller yoghurt. Koka ihop till önskad konsistens.
  6. Skala och hacka löken. Ansa och skölj spenaten och skär bort grova bladnerver. Hetta upp en stekpanna och fräs först löken, sedan spenaten i smör och lägg över i en serveringsform.
  7. Krydda med salt, peppar och muskot.
  8. Lägg upp spenaten på serveringsfat tillsammans med fisken.
  9. Smula över resten av rosépepparen och servera såsen till.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept