Omelett med tomat, ost och basilika

Omelett med tomat, ost och basilika
Foto: Arne Adler
GI Viktkoll
GI Viktkoll

Omelett med tomat, ost och basilika

9 ingredienser

En stadig frukost i form av läcker omelett med smak av Medelhavet.

Ingredienser

portioner
  • 3 ägg
  • 2 msk vatten
  • 1 dl ost, riven
  • 1 tomat
  • 1 kvist färska basilikablad
  • 1 krm svartpeppar, grovmalen
  • olja, till stekning
  • salt (efter smak)
  • vitpeppar (efter smak)

Gör så här

  1. Riv osten.
  2. Plocka bladen av basilikakvisten.
  3. Skiva tomaten.
  4. Vispa upp äggen lätt och tillsätt vatten, salt och peppar.
  5. Hetta upp oljan i en stekpanna och häll i äggsmeten.
  6. Sänk värmen till medelvärme och rör försiktigt med en träslev tills omeletten börjar stelna.
  7. Lägg på den rivna osten och tomatskivorna.
  8. Låt osten smälta och omeletten stelna helt.
  9. Lägg på basilikabladen.
  10. Servera genast.