Grindaröra

Grindaröra
Foto: GI Viktkoll
GI Viktkoll
GI Viktkoll

Grindaröra

7 ingredienser

En god röra med varmrökt lax, äpplen och majonnäs - och lågt GI.

I denna rätt så finner framförallt den varmrökta laxen Taliskers torvrökta malt och sötma varandra, vilket också harmoniserar väl med äpplena.

Ingredienser

portioner
  • 100 g varmrökt lax
  • 60 g rött äpple
  • 4 tsk majonnäs
  • dill
  • peppar
  • citron
  • flingsalt

Gör så här

  1. Finhacka äpplena utan skal och laxen.
  2. Blanda lax, äpplen och majonnäs i en bunke, tillsätt dill, peppar och lite salt.
  3. Rulla ihop en liten klump och lägg på grindalimpa servera med citronklyfta och flingsalt.
  4. Pressa rikligt med citron och strö över en nypa flingsalt.