Prickiga syltgrottor a la GI

40 min
1
40 min
1

Du behöver

  • 22 st pappersformar
  • 2,5 dl siktat dinkelmjöl
  • 2 dl sojamjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 st vaniljstång
  • 0,5 dl sötningsmedel
  • 2 msk psylliumfrön
  • 200 g smör

Fyllning:

  • 3 dl sylt eller 22 stora, färska hallon

Gör så här

  1. Lägg psylliumfröna i en liten kastrull och slå på vatten så att bottnen täcks. Koka upp och låt fröna rinna av i durkslag.
  2. Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Blanda samman mjöl, sötningsmedel, bakpulver och vaniljfrön i en bunke. Hyvla ner smöret i bunken med hjälp av en osthyvel.
  3. Häll i psylliumfröna. Arbeta snabbt samman till en deg, gärna i matberedare. Låt degen sedan vila i kylen i 30 minuter.
  4. Värm ugnen till 200 grader. Ställ formarna på en ugnsplåt. Rulla degen till valnötsstora bollar och lägg en boll i varje form. Gör en fördjupning i varje degboll och fyll med sylt eller färska hallon.
  5. Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter. Låt kallna på galler.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept