Chokladkaka

Chokladkaka
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Du behöver

  • 1 dl dinkel mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 dl kakao
  • 3 st ägg
  • 1 dl råsocker
  • 250 g kesella
  • 50 g valnötter (hackade)
  • Rivet skal av apelsin eller lime

Glasyr:

  • 100 g 70% choklad (smältes)
  • valnötter

Gör så här

  1. Blanda dinkelmjöl, cacao och bakpulver.
  2. Vispa ägg och råsocker med elvispen.
  3. Vänd ned mjölblandningen i äggblandningen och även kesellan.
  4. Blanda ned de hackade nötterna. Ev. rivet skal av apelsin eller lime.
  5. Glasyr: Smält chokladen i micro eller i vattenbad.
  6. Strö över nötter.
  7. Ugn 150 grader i 30 minuter.
  8. Låt kakan svalna innan glasyren läggs på.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept