Chokladkaka med kvarg och citrus

45 m
8
Chokladkaka
Foto: Fredrik Sandin Carlson
45 m
8

Du behöver

  • 1 dl dinkelmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 dl kakao
  • 3 ägg
  • 1 dl råsocker
  • 250 g kvarg
  • 50 g valnötter, hackade
  • 1 apelsin eller lime, rivet skal

Glasyr

  • 100 g 70% choklad, smält
  • valnötter

Gör så här

  1. Blanda dinkelmjöl, kacao och bakpulver.
  2. Vispa ägg och råsocker med elvispen.
  3. Vänd ned mjölblandningen i äggblandningen och även kvargen.
  4. Blanda ned de hackade nötterna och riv eventuellt ner skal av apelsin eller lime.
  5. Gör glasyren genom att smälta chokladen i mikro eller i vattenbad.
  6. Strö över nötter.
  7. Grädda kakan i ugnen i 150 grader i 30 minuter.
  8. Låt kakan svalna innan glasyren läggs på.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept