Chokladbräck med kaffe och kokos

Chokladbräck med kaffe och kokos
Foto: GI Viktkoll

Det här är det sista julgodiset som du kan göra, när alla andra sorter är klara. Då finns det oftast lite nötter, lite kokos och annat gott över, som annars skulle gå till spillo. Att göra chokladbräck är ett bra sätt att ta tillvara godsakerna

26 november 2008
Visa mer

Du behöver

Till ca 20 bitar behöver du:

  • 500 g mörk choklad, 70 %
  • 1 msk snabbkaffepulver
  • 2 dl grovhackade nötter
  • 1 dl grovt hackade torkade aprikoser
  • 1 dl kokosflingor

Du behöver också:

  • smörpapper

Gör så här

  1. Lägg aprikoserna i blöt i 10 minuter. Klipp dem sedan i smala strimlor. Hacka nötterna.
  2. Lägg ut ett smörpapper på en ugnsplåt. Hacka chokladen. Smält den på svag värme och rör ner snabbkaffepulvret. Häll chokladen över smörpapperet.
  3. Strö över nötterna, aprikoserna och flingorna. Låt chokladen först svalna och sedan stelna i kyl. Bryt i lagom stora bitar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept