Lingonparfait

5h 15 min
4
Lingonparfait
Foto: TV4

Parfaiten behöver stå i frysen i 5 timmar, så det gäller att planera i god tid. Du kan med fördel göra den dagen innan den ska ätas. Äggvitorna som blir över kan du spara till en proteinförstärkt omelett dagen därpå. Glöm inte heller att ta fram parfaiten 15 minuter innan den ska ätas.

15 maj 2008
Visa mer
5h 15 min
4

Du behöver

  • 3 st äggulor
  • 0,5 dl sötningsmedel
  • 3 dl vispgrädde
  • 1,5 dl lingonsylt

Gör så här

  1. Vispa äggulorna till vitt skum.
  2. Rör ner sötningsmedlet.
  3. Vispa grädden i en annan bunke.
  4. Vänd ner äggvispet i grädden.
  5. Tillsätt lingonen och dra fram och tillbaka med en gaffel så att smeten blir mer ripplad än blandad.
  6. Häll i en plastburk med lock.
  7. Låt parfaiten stå i frysen i 5 timmar.
  8. Ta fram den 15 minuter innan den ska serveras.
  9. Skölj bottnen på bunken i kallt vatten och lossa parfaiten ur formen.
  10. Skär i skivor med en vass kniv.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept