Hallon- och chokladmousse

1h 30 min
4
Hallon- och chokladmousse
Foto: GI Viktkoll
1h 30 min
4

Du behöver

  • 2 dl hallon
  • 2 dl vispgrädde
  • 150 g 70-procentig chokladkaka
  • 2 äggulor
  • 1 msk råsocker

Gör så här

  1. Mosa hallonen med en gaffel. Spar några fina hallon till garnering.
  2. Blanda med råsocker.
  3. Bryt chokladen i en skål och smält den i vattenbad.
  4. Vispa grädden hårt och blanda i de mosade hallonen.
  5. Rör ned en äggula i taget i den smälta chokladen.
  6. Rör ned hallongrädden i chokladsmeten.
  7. Klicka moussen i fyra koppar/glas.
  8. Låt stå en timme i kylskåp innan servering.
  9. Garnera med hallon.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Baktillbehör från kända varumärken

Baktillbehör från kända varumärken Se fler

Fler goda recept