Wokad kyckling med shiitake

4

Du behöver

  • 4 kycklingfiléer
  • 4 stora shiitake
  • 2 salladslökar
  • 250 g broccoli
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 msk rapsolja
  • 2 tsk riven färsk ingefära
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk tamarisoja
  • 2 msk risvinäger

Till dekoration:

  • färsk koriander

Gör så här

  1. Risvinägern ger en speciell smak, men kan bytas ut mot vanlig vitvinsvinäger. Receptet är för två personer i Rivstart, men kan dubbleras.
  2. Så här gör du:
  3. 1.
  4. Skär kycklingfiléerna i 2 cm tärningar. Borsta svampen noga och skiva den tunt. Ansa salladslökarna och skär dem snett i 2 cm bitar. Bryt broccolin i små buketter. Skala och riv ingefäran och skala vitlöksklyftorna.
  5. 2.
  6. Hetta upp rapsoljan i en wok. Woka först kycklingen, lite i taget. Ta upp och håll varmt. Woka sedan svamp, salladslök, broccoli, ingefära och vitlök i ca 1 minut. Lägg tillbaka kycklingköttet och blanda noga.
  7. 3.
  8. Tillsätt sesamolja, soja och vinäger. Hetta upp och servera genast. Dekorera med färsk koriander.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept