Wokad kyckling med shiitake

4

Du behöver

  • 4 kycklingfiléer
  • 4 stora shiitake
  • 2 salladslökar
  • 250 g broccoli
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 msk rapsolja
  • 2 tsk riven färsk ingefära
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk tamarisoja
  • 2 msk risvinäger

Till dekoration:

  • färsk koriander

Gör så här

  1. Risvinägern ger en speciell smak, men kan bytas ut mot vanlig vitvinsvinäger. Receptet är för två personer i Rivstart, men kan dubbleras.
  2. Så här gör du:
  3. 1.
  4. Skär kycklingfiléerna i 2 cm tärningar. Borsta svampen noga och skiva den tunt. Ansa salladslökarna och skär dem snett i 2 cm bitar. Bryt broccolin i små buketter. Skala och riv ingefäran och skala vitlöksklyftorna.
  5. 2.
  6. Hetta upp rapsoljan i en wok. Woka först kycklingen, lite i taget. Ta upp och håll varmt. Woka sedan svamp, salladslök, broccoli, ingefära och vitlök i ca 1 minut. Lägg tillbaka kycklingköttet och blanda noga.
  7. 3.
  8. Tillsätt sesamolja, soja och vinäger. Hetta upp och servera genast. Dekorera med färsk koriander.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept