Medelhavssallad med citrusvinegrette

4

Du behöver

  • 2 dl kokta små linser
  • 250 g kokt potatis
  • 50 g kapris
  • 0,5 rödlök
  • 0,5 fänkålshuvud
  • 0,5 ask cocktailtomater
  • 50 g soltorkade tomater
  • 0,5 kruka färsk basilika
  • 25 g ruccola
  • 1,5 dl citrusvinegrette
  • citrusvinegrette
  • 3 citroner, saft och skal
  • 3 lime, saft och skal
  • 4 msk dijonsenap
  • 1 msk honung
  • 1 dl olivolja
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Dela potatisen i stora bitar. Skär rödlöken i tunna ringar. Finstrimla hela fänkålen. Blanda alla ingredienser med vinegretten i en skål. Vänd ner ruccolan. Toppa salladen med basilika
  2. Citrusvinegrette
  3. Pressa saften ur citronerna och limen och riv skalet fint. Blanda med resten av ingredienserna utom olivoljan i en mixer. Häll sedan sakta ned oljan under mixning. Smaka av med salt och vitpeppar. Häll upp på flaska.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept