Majskyckling m chorizo, grönsaker och pestoskum

4

Du behöver

  • 4 st majskycklingbröst, gärna med benet kvar
  • 4 st chorizo
  • 1 msk finhackad bladpersilja

Tamarirostade grönsaker:

  • 2 rödlökar
  • 2 paprikor
  • 2 jordärtskockor
  • 0,5 zucchini
  • 1 fänkål
  • 100 g haricots verts
  • 10 körsbärstomater
  • 1 dl svarta oliver
  • 2 msk tamarisoja
  • olivolja

Pestoskum:

  • 4 dl kokosmjölk (alternativt vanlig, soja- eller havremjölk)
  • 1 msk pesto
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Vill du inte använda kokosmjölk fungerar det utmärkt med vanlig mjölk, men även soja- eller havremjölk går bra.
  2. 1.
  3. Sätt ugnen på 175°. Skala och strimla rödlök, paprika, jordärtskockor, zucchini och fänkål. Blanda olivolja, tamari, salt och peppar. Vänd ner grönsakerna. Lägg grönsakerna i en ugnssäker form och rosta i 15-20 minuter.
  4. 2.
  5. Bryn kycklingen så att den får fin färg på båda sidor. Låt svalna. Skiva chorizon och hacka periljan. Gör ett snitt i kycklingen och fyll med skivor av chorizo och persilja. Sänk temperaturen i ugnen till 150°. Lägg kycklingen tillsammans med de rostade grönsakerna och baka i ytterligare 15 minuter i ugnen.
  6. 3.
  7. Häll mjölken och peston i en kastrull. Hetta upp och vispa kraftigt så att det skummar ordentligt. Servera pestoskummet till kycklingen och grönsakerna.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept