Hjortfärsjärpar

4

Du behöver

  • 800 g Hjortfärs
  • 2 stjälkar blekselleri
  • 2 msk vatten
  • salt och malen vitpeppar
  • smör till stekning

Rödvinssky:

  • 4 dl köttbuljong
  • 2 dl rött vin
  • 2 msk psylliumfrön

Till servering:

  • blandad sallad
  • sparris
  • tomat

Gör så här

  1. 1.
  2. Lägg färsen i en stor bunke. Ansa och ahcka sellerin och rör ner i färsen tillsammans med vatten, salt och peppar. Stek en provbulle av färsen och justera kryddningen.
  3. 2.
  4. Forma avlånga järpar av färsen med vattenskäöljda händer. Stek järparna på medelvärme i smör. De ska ah fin färg runt om och vara genomstekta till en innertemperatur på 70. Håll järparna varma.
  5. 3.
  6. Rödvinssky: Häll köttbuljongen i en kastrull. Häll på 2 dl rött vin. Koka upp, tillsätt psylliumfröna och låt koka utan lock tills hälften av vätskan återstår. Slå skyn över järparna före servering. Servra med sallad, sparris och tomat.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept