Älggryta med shiitake

4

Du behöver

  • 1 kg grytbitar av älg
  • 2 gula lökar
  • 4 dl rött vin
  • 2 dl köttbuljong
  • 4 msk tomatpuré
  • 1 lagerblad
  • 5 enbär
  • 300 g shiitake
  • 4 msk smör
  • salt och malen vitpeppar
  • malen svartpeppar

Till servering:

  • sallad och kokta grönsaker

Gör så här

  1. 1.
  2. Skala och hacka lökarna. Fräs löken gyllengul i smör och lägg över i en gryta. Bryn köttet i omgångar och lägg över i grytan. Slå på vin och buljong och koka upp. Lägg i tomatpuré, lagerblad och enbär. Sänk värmen och låt grytan sjuda under lock i 15-25 minuter eller tills köttet känns mört.
  3. 2.
  4. Borsta svampen och skär den i skivor. Fräs den i smör och lägg åt sidan.
  5. 3.
  6. När köttet är mört, krydda med salt och peppar. Rör ner svampen precis före servering. Servera med kokta grönsaker och sallad.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept