Kong Pao Kyckling

30 min
2
30 min
2

Du behöver

  • 250 g kycklinglår utan ben
  • 50 g röd paprika
  • 50 g grön paprika
  • 100 g cashewnötter osaltade
  • 1 bit Ingefära ca 1,5 cm lång
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 st kinesisk vårlök
  • 6 st torkad chili 6st (2cm lång)
  • 16 st Sichuanpepparkorn
  • 0,3 tsk salt
  • 1 msk socker
  • 1,5 msk svart risvinäger
  • 0,5 msk mörk soja
  • 1 msk maizena
  • 0,5 msk torr cherry
  • 10 msk jordnötsolja
  • 2 tsk kycklingbuljong
  • Kycklingbuljong 2 tsk

Gör så här

  1. Skär kött och paprikor i cirka 1,5 centimeter stora tärningar.
  2. Marinera köttet med salt, 1 tesked kycklingbuljong, 0.5 matsked maizena och hälften av sojan i cirka 10 minuter.
  3. Skär ingefära och vitlök i 8 tunna skivor och vårlök i 1,5 centimeter långa stavar.
  4. Hetta upp woken. Vänta tills den blivit riktigt het och lägg då i 6 matskedar av oljan. Stek köttet hastigt tills det är nästan färdigt. Ta upp och lägg åt sidan. Häll ut oljan.
  5. Lägg i resten av oljan (4 matskedar). När oljan är het, lägg i torkade chili, Sichuanpeppar, ingefära, vitlök och vårlök och fräs hastigt.
  6. Lägg i kycklingen, stänk över cherryn och låt steka ihop under cirka en minut.
  7. Blanda socker, vinäger, 0.5 matskedar soja och 0.5 matskedar maizena i en skål. Tillsätt 1 matsked vatten och 1 tesked buljong. Häll vätskan över köttet, strö över cashewnötter och blanda ihop alltsammans.
  8. Lägg upp kycklingen och såsen på ett serverings fat.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept