Kong Pao Kyckling

30 min
2

Bjud på härligt kryddig kyckling med cashewnötter!

3 december 2007
30 min
2

Du behöver

  • 250 g kycklinglår utan ben
  • 50 g röd paprika
  • 50 g grön paprika
  • 100 g cashewnötter osaltade
  • 1 bit Ingefära ca 1,5 cm lång
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 st kinesisk vårlök
  • 6 st torkad chili 6st (2cm lång)
  • 16 st Sichuanpepparkorn
  • 0,3 tsk salt
  • 1 msk socker
  • 1,5 msk svart risvinäger
  • 0,5 msk mörk soja
  • 1 msk maizena
  • 0,5 msk torr cherry
  • 10 msk jordnötsolja
  • 2 tsk kycklingbuljong
  • Kycklingbuljong 2 tsk

Gör så här

  1. Skär kött och paprikor i cirka 1,5 centimeter stora tärningar.
  2. Marinera köttet med salt, 1 tesked kycklingbuljong, 0.5 matsked maizena och hälften av sojan i cirka 10 minuter.
  3. Skär ingefära och vitlök i 8 tunna skivor och vårlök i 1,5 centimeter långa stavar.
  4. Hetta upp woken. Vänta tills den blivit riktigt het och lägg då i 6 matskedar av oljan. Stek köttet hastigt tills det är nästan färdigt. Ta upp och lägg åt sidan. Häll ut oljan.
  5. Lägg i resten av oljan (4 matskedar). När oljan är het, lägg i torkade chili, Sichuanpeppar, ingefära, vitlök och vårlök och fräs hastigt.
  6. Lägg i kycklingen, stänk över cherryn och låt steka ihop under cirka en minut.
  7. Blanda socker, vinäger, 0.5 matskedar soja och 0.5 matskedar maizena i en skål. Tillsätt 1 matsked vatten och 1 tesked buljong. Häll vätskan över köttet, strö över cashewnötter och blanda ihop alltsammans.
  8. Lägg upp kycklingen och såsen på ett serverings fat.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept