Vegokorv med grönsaksris

Vegokorv med grönsaksris
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 8 st vegetariska korvar
  • 1 dl röd quinoa
  • 1 dl råris
  • 1 st tärnad paprika (eller halva gul och halva röd)
  • 0,5 st tärnad aubergine
  • 2 st urkärnade och tärnade tomater
  • 1 st buljongtärning med vitlök persilja
  • 1 st hackad vitlöksklyfta
  • olivolja till stekning
  • salt och peppar

Fetaoströra

  • 100 g fetaost
  • 1 dl créme frâiche
  • 2 msk hackad bladpersilja
  • 1 msk färsk mynta
  • 0,5 st saften av citron

Gör så här

  1. Koka råris och quinoa med buljongtärningen i 4 dl vatten.
  2. När en vit ”kant” syns på quinoan är det klart.
  3. Det tar ca 15 minuter.
  4. Mosa fetan med en gaffel.
  5. Tillsätt créme frâiche och örter.
  6. Smaksätt med peppar och citron.
  7. Fräs aubergine, paprika och vitlök i ca 5 minuter.
  8. Tillsätt tomaterna och fräs ett par minuter.
  9. Blanda grönsakerna med råriset och quinoan.
  10. Salta och peppra efter behag.
  11. Skär soja- eller quornkorven i sneda tjocka slantar och stek lätt i stekpannan.
  12. Garnera gärna rätten med lite färsk persilja och finhackad rödlök.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept