Parmesankorgar med rökt lax

Parmesankorgar med rökt lax
Foto: Fredrik Sandin Carlson
4

Du behöver

Parmesankorgar med rökt lax

  • 100 g riven parmesan
  • 4 skivor kallrökt lax
  • 2 dl blandade sallatsblad
  • 2 msk pesto
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk rostade pinjenötter

Du behöver också:

  • bakplåtspapper

Gör så här

  1. Parmesankorgar med rökt lax
    Värm ugnen till 225 grader..
  2. Lägg bakplåtspappret på en plåt.
  3. Ställ fyra dricksglas uppochner.
  4. Riv parmesan grovt och lägg osten i 4 rundlar på papperet.
  5. Ställ in i ugnen tills osten smält och blivit lätt brun i kanten.
  6. Låt svalna och lossa chipsen från bakplåtspappret med hjälp av en stekspade.
  7. Lägg parmesanrudlarna på de uppochnervända glasen, så att de bildar korgar. Låt osten svalna.
  8. Skär rökt lax i strimlor.
  9. Ansa salladsbladen.
  10. Blanda samman pesto och olja. Vänd ner i sallatsbladen och fördela laxsallad i parmesankorgarna.
  11. Toppa med lax och pinjenötter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept