Grillade räkspett

2h 11 min
4
Grillade räkspett
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Superenkelt att förbereda och tar bara några minuter på grillen. Räkorna kan marineras i god tid, ett par timmar är minimum.

Tamari är en fyllig, mörk sojasås som inte innehåller gluten. Finns att köpa i hälsokostaffärer.
Stora tropiska räkor är vanliga i thailändsk och annan asiatisk matlagning. I Sverige har det skrivits en hel del om de många negativa konsekvenser som odlingen av dessa orsakar. Vill du läsa mer, besök

Naturskyddsföreningens hemsida.


17 november 2010
Visa mer
Så väljer du ekorätt i fiskdisken
2h 11 min
4

Du behöver

  • 800 g jätteräkor utan skal

Marinad:

  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk tamarisoja
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 tsk chiliflakes
  • 0,25 g saffran (1/2 paket)

Gör så här

  1. Tina räkorna till hälften.
  2. Rör samman olja, soja, pressad vitlök, chiliflakes och saffran i en skål. Rör ner salt och peppar.
  3. Lägg i räkorna i marinaden och blanda om. Täck skålen och placera den kallt ett par timmar. Vänd räkorna några gånger under tiden.
  4. Lägg träspetten i blöt i 30 minuter. Trä upp räkorna på spetten och grilla dem i grillpanna, cirka 3 minuter på varje sida. Det går också bra att steka räkorna i en stekpanna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept