Rosépepparbiffar

35 min
4
Rosépepparbiffar
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Peppriga biffar med en fräsch sås på crème fraîche.

7 januari 2009
35 min
4

Du behöver

  • 700 g nötfärs
  • 100 g fläskfärs
  • 1 st gul lök
  • 2 msk vatten
  • salt
  • malen vitpeppar
  • smör till stekning
  • 4 dl crème fraîche
  • 1 dl köttbuljong
  • 2 tsk grovmalen rosépeppar
  • Hela rosépepparkorn

Gör så här

  1. Skala löken och riv den fint ner i färsen i en bunke. Arbeta i vatten, salt och malen vitpeppar och blanda till en smidig färs.
  2. Sätt ugnen på 200°. Skölj händerna i kallt vatten och forma 12 små biffar. Låt en matsked smör bli brunt i en panna på medelvärme och stek biffarna hastigt en minut på varje sida.
  3. Lägg biffarna i en ugnssäker form. Ställ in formen i ugnen och låt den stå i 15 minuter
  4. Blanda samman crème fraiche med buljongen i en kastrull. Hetta upp försiktigt och koka upp. Krydda såsen med salt, rosépeppar och vitpeppar. Slå såsen över biffarna och dekorera med hela rosépepparkorn.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept