Köttfärssås á la GI

35 min
Köttfärssås á la GI
Foto: Fredrik Sandin Carlson

En mustig köttfärssås som får koka i tomat och vin. Servera den till en god fullkornspasta och riv över parmesan!

20 mars 2009
Visa mer
35 min

Du behöver

  • 800 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 2 msk olivolja
  • 1 morot
  • 2 msk riven rotselleri
  • 1 förp krossade tomater (500 g)
  • 1 dl rött matlagningsvin
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk torkad oregano
  • 2 vitlöksklyftor
  • salt
  • malen svartpeppar

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Skala och riv morot och rotselleri.
  2. Fräs löken i olja i en stekpanna och lägg över i en gryta.
  3. Fräs köttfärsen i samma panna som löken under omrörning tills den är jämnt grynig. Lägg över i grytan.
  4. Tillsätt tomatkross, vin, tomatpuré, morot och selleri. Koka på svag värme med locket på glänt i 15-20 minuter.
  5. Pressa ner vitlöken och krydda med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept