Köttfärslimpa

1h 15 min

Till köttfärslimpa kan man använda vilken färs som helst. Saftigast limpa blir det när minst en tredjedel av färsen är fläskfärs. Riktigt mager färs som älg- eller annan viltfärs behöver blandas med hälften fläskfärs.

Steklök är små sorterade lökar som passar bra att helsteka och grilla.

19 maj 2008
Visa mer
1h 15 min

Du behöver

  • 1 kg blandfärs
  • 1 st gul lök
  • 0,5 dl vatten
  • salt
  • malen vitpeppar
  • 2 dl köttbuljong
  • rapsolja till formen

Till servering:

  • 5 st steklökar
  • 2 st morötter
  • 100 g haricots verts

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Skala lök och morötter. Skär morötterna i mindre bitar. Smörj en ugnsäker form.
  3. Blanda samman färsen med vatten, salt och peppar. Forma färsen till en limpa och lägg den i formen. Lägg morötterna och lökarna bredvid och slå på buljongen.
  4. Baka i ugnen i 60 minuter eller till en innertemperatur på 72°. Prova med en sticka om köttsaften som kommer ut är klar och genomskinlig. Baka annars ytterligare några minuter.
  5. Lägg köttfärslimpan att vila i folie eller smörpapper medan du gör såsen.
  6. Koka upp lättsaltat vatten och koka haricots vertsen. Skär upp limpan i skivor före servering och lägg upp den tillsammans med morötter, lök och bönor.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept