Kryddiga lammracks

Grillade lammracks
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Lammracks är väldigt gott att lägga på grillen. Det doftar underbart när man tillagar!

25 mars 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 kg lammracks

Kryddblandning

  • 1 msk malen spiskummin
  • 1 msk madras-curry
  • 1 msk chilipulver
  • 1 msk malen kryddpeppar
  • 1 msk cayenne
  • 0,5 msk salt
  • 0,5 msk malen svartpeppar
  • 0,5 tsk malen kanel

Gör så här

  1. Blanda samman kryddorna till kryddblandningen.
  2. Gnid in köttet med kryddblandningen.
  3. Grilla på medelvärme över grå glödbädd med gallret nära elden.
  4. Grilla köttet ca 8 minuter per sida eller till en innertemperatur på 58-60 grader. Vill du ha helt genomstekt kött, grilla ytterligare en stund.
  5. Svep in köttet i aluminiumfolie.
  6. Låt köttet vila i ca 10 minuter före servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept