GI-burgare

30 min
2
GI-burgare
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
30 min
2

Du behöver

Till två personer behöver du:

  • 500 g nötfärs
  • 2 msk smör
  • 2 rejäla skivor cheddar
  • 2 rejäla sallatsblad

Till servering:

  • 0,5 huvud isberssallad
  • 1 st mogen tomat
  • 1 st Inlagd gurka
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 msk tomatpuré (eller tacosås)
  • 1 st gul lök
  • 2 tsk fransk senap

Gör så här

  1. Skala och hacka den gula löken. Stek hälften gyllenbrun i en stekpanna med smör och spara hälften rå.
  2. Skär isbergssallaten i strimlor. Lägg den i kallt vatten och slunga den torr före servering, så blir den krispig och fin.
  3. Skär tomaterna och gurkan i skivor. Lägg upp grönsakerna i skålar.
  4. Lägg upp senap och tomatpuré (tacosås) och hamburgerdressingen i skålar.
  5. Forma färsen till två rejäla biffar. Stek eller grilla dem och krydda med salt och peppar. Sänk värmen och lägg cheddarosten på biffarna. Lägg på ett lock och låt osten smälta.
  6. Lägg upp burgarna i salladsbladen och servera med tillbehören.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept