Vit bönsallad med pesto, korv och mozzarella

Vit bönsallad med pesto, korv och mozzarella
Foto: Malte Danielsson
Ulrika Davidsson porträttOla Lauritzson
Ulrika Davidsson porträttOla Lauritzson

Vit bönsallad med pesto, korv och mozzarella

Av: Ulrika Davidsson, Ola Lauritzson

Från: GI Gourmet

9 ingredienser

En superenkel sallad och en perfekt bufférätt, hämtad ur boken GI Gourmet.

Här hittar du fler bra bufférätter

Minipizzor med härliga pålägg

Marinerad fläskfilé med citron- och kaprismarinerade tomater

Bulgursallad med rödbetor

Frasiga persikorutor med mascarponecrème

Ingredienser

portioner
  • 4 förp vita bönor (à 380 g)
  • 1 förp grön pesto [à 100 g]
  • salt (efter smak)
  • svartpeppar (efter smak)
  • 400 g mozzarellaost
  • 50 g rucolasallad
  • 800 g kryddstark korv
  • 1 msk olivolja
  • persilja

Gör så här

  1. Häll av bönorna och skölj ordentligt.
  2. Blanda bönor och pesto i en stor skål.
  3. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skär mozzarellan i bitar och blanda ner i salladen.
  5. Lägg ruccola på ett serveringsfat och lägg upp bönsalladen.
  6. Skär korven i skivor.
  7. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn korven runtom.
  8. Lägg korvarna på bönsalladen och dekorera med persilja.