Päronpaj med nöttäcke

Päronpaj med nöttäcke
Foto: Malte Danielsson
Från GI Gourmet

Oj, så gott! Receptet är beräknat till ca 4-6 personer.

28 juni 2010
Visa mer

Du behöver

  • 1 dl mandlar
  • 1 dl hasselnötter
  • 1,5 dl fiberhavregryn
  • 75 g rumsvarmt smör
  • 3 msk råsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kanel
  • 3 tsk kardemumma
  • 1 tsk smör till formen
  • 3 st päron
  • 1 dl vaniljkesella

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 °C.
  2. Mixa nötter och havregryn i en matberedare.
  3. Lägg blandningen i en skål och tillsätt smör, råsocker, vaniljsocker, kanel och kardemumma.
  4. Smörj en pajform med smör och fördela päronen i formen.
  5. Bred över röran och grädda mitt i ugnen i 15–20 minuter. Servera med en klick vaniljkesella.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept