Kycklingfilé med ruccolacrème

Kycklingfilé med ruccolacrème
Foto: Malte Danielsson
Ola LauritzsonUlrika Davidsson porträtt
Ola LauritzsonUlrika Davidsson porträtt

Kycklingfilé med ruccolacrème

Av: Ola Lauritzson, Ulrika Davidsson

Från: GI Gourmet

14 ingredienser

En jättegod kycklingrätt som serveras kall och kan förberedas dagen innan.

Ingredienser

portioner
  • 4 kycklingfiléer
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 citron
  • 1 msk torkad basilika
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 50 g rucolasallad
  • 2 msk färska basilikablad
  • 2 msk färsk bladpersilja, hackad
  • 1 dl crème fraîche
  • 2 msk majonnäs
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 °C.
  2. Lägg kycklingfiléerna på en ugnsplåt. Skala och finhacka vitlöken.
  3. Skär citronen i skivor.
  4. Fördela vitlök, citron, basilika, salt och svartpeppar över kycklingen.
  5. Ringla över olivolja och sätt in i ugnen i ca 30 minuter. Låt kycklingen svalna på plåten.
  6. Lägg alla ingredienser till ruccolacrèmen i en matberedare. Mixa i några sekunder och smaka av med salt och svartpeppar.
  7. Skiva kycklingfiléerna och lägg på ett serveringsfat. Häll över ruccolacrèmen och blanda om ordentligt. Servera med ruccola och rostade pinjenötter.