Kycklingfilé med ruccolacrème

Kycklingfilé med ruccolacrème
Foto: Malte Danielsson
4

Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st citron
  • 1 msk torkad basilika
  • Salt och svartpepper
  • 2 msk olivolja
  • 50 g ruccola
  • 2 msk färska basilikablad
  • 2 msk hackad färsk bladpersilja
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 °C.
  2. Lägg kycklingfiléerna på en ugnsplåt. Skala och finhacka vitlöken. Skär citronen i skivor.
  3. Fördela vitlök, citron, basilika, salt och svartpeppar över kycklingen. Ringla över olivolja och sätt in i ugnen i ca 30 minuter. Låt kycklingen svalna på plåten.
  4. Lägg alla ingredienser till ruccolacrèmen i en matberedare. Mixa i några sekunder och smaka av med salt och svartpeppar.
  5. Skiva kycklingfiléerna och lägg på ett serveringsfat. Häll över ruccolacrèmen och blanda om ordentligt. Servera med ruccola och rostade pinjenötter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept