Grönsallad med hyvlad morot

Grönsallad med hyvlad morot
Foto: Malte Danielsson
Från GI Gourmet

Grönsallad med hyvlad morot och smakrik paprikadressing där en god dressing är ”pricken över i”. Perfekt till picknick! Den här paprikadressingen är underbar och håller en vecka i kylen.

3 september 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 70 g blandad sallad (1 påse)
  • 2 st morötter
  • 2 st rostade paprikor på burk (1/2 burk)
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 st bladpersiljekvistar
  • 1,5 dl olivolja
  • 0,5 dl balsamvinäger
  • salt och svartpeppar
  • Ev lite chiliflakes

Gör så här

  1. Börja med dressingen. Mixa paprika, vitlök och persilja i en mixer eller en matberedare.
  2. Tillsätt olja och vinäger och mixa till en jämn dressing. Smaka av med salt, peppar och ev lite chiliflakes.
  3. Lägg salladen i en skål. Skala morötterna och hyvla strimlor med en potatisskalare. Blanda ihop allt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept