Fruktig quinoasallad med skaldjur

Fruktig quinoasallad med skaldjur
Foto: Malte Danielsson
Ola LauritzsonUlrika Davidsson porträtt
Ola LauritzsonUlrika Davidsson porträtt

Fruktig quinoasallad med skaldjur

Av: Ola Lauritzson, Ulrika Davidsson

Från: GI Gourmet

9 ingredienser

Fruktig quinoasallad med skaldjur och granatäpple. Quinoa är ett proteinrikt frö som passar som bas i en matig sallad. Denna rätt kan du förbereda dagen innan och den smakar ännu mer när smakerna blandats ordentligt.

Ingredienser

portioner
  • 6 dl kokt quinoa
  • 1 förp fryst mango
  • 0,5 dl färsk mynta, hackad
  • 1 limefrukt
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 förp räkor i lake
  • 1 förp kräftstjärtar i lake
  • 0,5 granatäpple

Gör så här

  1. Skölj quinoan ordentligt och koka enligt anvisningen på paketet (ca 15 minuter).
  2. Häll av vattnet och lägg quinoan i en skål och blanda med mango och hackad mynta.
  3. Dela limen och pressa saften över salladen. Smaka av med salt och svartpeppar.
  4. Häll av spadet från skaldjuren och lägg över salladen.
  5. Dela granatäpplet, bryt loss kärnor och toppa med.