Znoud el sett

60 min
4
Ghenwa - Malmö3
Foto: TV4

Baklavadeg fylld med ashtapudding doppad i sockerlag med pistaschnötter. Denna goda rätt har fått sitt namn efter bagarfruns generösa överarmar.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.


Ghenwas drycktips
Arabiskt kaffe

16 september 2013
Visa mer
60 min
4

Du behöver

Znoud el sett

  • 8 ark baklavadeg

Ashta

  • 3 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 1 dl maizena
  • 1 msk apelsinblomvatten

Sockerlag

  • 3 dl socker
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk rosenvatten
  • 1 tsk apelsinblomvatten
  • 1 tsk citronvatten

"Klister"

  • 1 msk vetemjöl
  • dl vatten
  • 1 l Olja till fritering
  • Pistagenötter till garnering

Gör så här

  1. Sockerlag
    Koka socker och vatten i en kastrull utan att röra om. Sänk värmen till lägsta och lägg i resten av ingredienserna. Låt sjuda i ytterligare några minuter. Låt kallna.
  2. Ashta
    Blanda i alla ingredienser till ashtan i en gryta och låt koka medan man hela tiden rör om. När den har blivit tjock i konsistensen häll den i en form och låt den kallna.
  3. "Klister"
    Blanda vetemjöl och vatten i en skål.
  4. Ta baklavadegen och klipp den i mitten på långsidan. Fyll med en msk ashta på kortsidan och vik ihop sidokanterna. Rulla sedan baklavadegen och klistra ihop med vetemjölsblandningen.
  5. Fritering
    Hetta oljan och fritera rullarna tills de får en gyllenbrun färg. Låt de rinna av något och doppa sedan de varma rullarna i den kalla sockerlagen.
  6. Garnera med krossade pistagenötter och servera när de har svalnat.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept