Mjadarra från Libanon

Mjadarra från Libanon
Foto: Jens Nordström

Mjadarra, en linsgryta med ris från Libanon.

9 augusti 2010
4

Du behöver

  • 5 dl bruna eller gröna linser
  • 1 l vatten
  • 4 st lökar
  • 2,5 dl ris
  • 2,5 dl olja
  • 1 tsk salt

Serveras med

  • sallad
  • naturell yoghurt

Gör så här

  1. Blötlägg linserna i 2-3 timmar, enligt förpackningens anvisningar.
  2. Sila linserna och ta tillvara på 3 dl spad som ska användas till riset.
  3. Hacka två lökar.
  4. Stek dem i en gryta med hälften av oljan.
  5. Häll i de kokta linserna och blanda.
  6. Blanda i riset i linserna och löken.
  7. Häll i linsspadet och salta.
  8. Tillaga på låg värme tills riset är klart, det tar ungefär 15 minuter.
  9. Hacka två lökar och fritera i den resterande oljan.
  10. Servera Mjadarran på ett stort fat och garnera med den friterade löken.
  11. Servera med sallad och naturell yoghurt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept