Mjadarra från Libanon

Mjadarra från Libanon
Foto: Jens Nordström
4

Du behöver

  • 5 dl bruna eller gröna linser
  • 1 l vatten
  • 4 st lökar
  • 2,5 dl ris
  • 2,5 dl olja
  • 1 tsk salt

Serveras med

  • sallad
  • naturell yoghurt

Gör så här

  1. Blötlägg linserna i 2-3 timmar, enligt förpackningens anvisningar.
  2. Sila linserna och ta tillvara på 3 dl spad som ska användas till riset.
  3. Hacka två lökar.
  4. Stek dem i en gryta med hälften av oljan.
  5. Häll i de kokta linserna och blanda.
  6. Blanda i riset i linserna och löken.
  7. Häll i linsspadet och salta.
  8. Tillaga på låg värme tills riset är klart, det tar ungefär 15 minuter.
  9. Hacka två lökar och fritera i den resterande oljan.
  10. Servera Mjadarran på ett stort fat och garnera med den friterade löken.
  11. Servera med sallad och naturell yoghurt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept