Getostfylld zucchini

Getostfylld zucchini
Foto: TV4

Den fyllda zucchinin kan förberedas och grillas när det blir dags. Den kan också ställas in i ugnen om du föredrar det, men det tar längre tid. Rätten är lika god varm som kall.

12 maj 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 8 små zucchini, ca 2 1/2 cm tjocka
  • 4 msk olivolja
  • 2 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk hackad färsk oregano
  • 1 tsk hackad färsk timjan
  • 100 g Fast getost
  • 2 msk färska vita brödsmulor
  • salt och malen vitpeppar
  • Tomatsås:
  • salt och malen vitpeppar
  • 1,5 dl olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 5-6 gula tomater
  • 5 msk balsamvinäger
  • 6 färska basilikablad

Gör så här

  1. Dela zucchinin, skär ut köttet och spar skalen. Tärna köttet i små tärningar. Hacka schalottenlökarna och vitlöken. Värm hälften av oljan i en kastrull, tillsätt schalottenlök, vitlök och zucchinitärningar. Lägg på lock och låt sjuda i 5–8 minuter tills allt är mjukt.
  2. Rör i kryddorna och lägg över blandningen i en skål. Smula i getosten ner brödsmulorna, salta och peppra. Blanda alltsammans ordentligt till en fast fyllning. Fyll varje zucchiniskal noga. Pensla dem med resterande olja och grilla under förvärmd grill eller i grillpanna på spisen i 12–15 minuter tills de är mjuka och fått lite färg. Vänd dem då och då.
  3. Tomatsås: Krossa vitlöken. Värm olivoljan på låg värme, tillsätt vitlöken och koka försiktigt tills den är mjuk, 5–8 minuter. Tärna tomaterna fint och tillsätt dem tillsammans med vinäger och basilika och låt det stå på svag värme i 5 minuter. Krydda med salt och peppar. Lägg upp zucchinin på ett fat, häll över såsen och servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept