Gert Klötzkes bästa tips i köket
Vassa knivar. Gör att det blir enklare och går snabbare att skära, hacka och skiva.
En stadig stor träskärbräda.
En mixer och en foodprocessor är till god hjälp när man lätt vill laga såser soppor, råkost och gratänger.
Kastruller i olika storlekar med ordenliga handtag och bra botten, gärna någon teflonkastrull.
Ett stekbleck för ugnen samt en rejäl stekpanna.
Tänk på små verktyg som potatisskalare, måttsats, konservöppnare, stekspade, hålslev och liknade.
Några bunkar i olika storlekar.
En bra grundkokbok om dina matlagningskunskaper är begränsade.
Planera din matsedel och dina inköp, gärna en vecka i taget.
Ha ett bra grundskafferi med kryddor och baslivsmedel.
Laga mat och frys in. När du har riktigt bråttom är det bara att ta fram det.
Plocka undan och diska efter varje måltid.
Ha gärna på din favoritmusik när du lagar mat ensam.