Vildsvinsfilé med rotfruktssallad

Vildsvinsfilé med rotfruktssallad
Foto: Lars Paulsson
Gert Klötzke porträtt
Gert Klötzke porträtt

Vildsvinsfilé med rotfruktssallad

16 ingredienser

Nyttig och god vilträtt med vildsvinsfilé med rotsaker, fetaost och kryddor.

Ingredienser

portioner
  • 2 vildsvinsfiléer
  • olja, till stekning
  • 2 palsternackor
  • 6 steklökar
  • 200 g färskpotatis
  • 20 minimorötter
  • salt
  • peppar
  • 200 g fetaost
  • 1 knippe rucolasallad
  • 0,5 tsk malen rostad spiskummin
  • 3 msk mynta, finhackad
  • 2 msk olivolja
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala palsternackan och dela på längden i 4 bitar.
  2. Skala och halvera löken och tvätta potatisen. Blanda rotsaker, potatis och
  3. lök med lite olivolja i en långpanna.
  4. Salta och peppra och baka i mitten
  5. av ugnen i ca 35 minuter.
  6. Ta ut och sänk ugnstemperaturen till 150°.
  7. Hetta upp lite olja i en stekpanna och bryn köttet runt om. Stek färdigt
  8. i mitten av ugnen i 8–10 minuter.
  9. Skär köttet i tunna skivor och blanda dem med de ugnsbakade grönsakerna,
  10. smulad fetaost och rucola.
  11. Blanda spiskummin, mynta, olivolja och vinäger till en dressing.
  12. Smaka av med salt och peppar. Ringla över rätten vid servering.